Back to All Events

Hur kommer den svenska utrikes- och säkerhetspolitiken påverkas av valutgången?

Efter en het sommar står vi inför en het politisk höst – åtminstone i Sverige som går till riksdagsval den 9 september. Enligt opinionsmätningar är det mycket jämt mellan blocken och skillnaden mellan alliansen och de rödgröna har minskat ytterligare. Socialdemokraterna är fortsatt det största partiet men Sverigedemokraterna är på andra plats, bara några procentenheter efter. I dagsläget är det omöjligt att sia om Löfven eller Kristersson bildar regering men SDs allt starkare stöd kan innebära att en blocköverskridande regering kvarstår som det enda alternativet.

Talarna kommer båda från Stockholm. De är: Katarina Tracz (direktör för Tankesmedjan Frivärld) och Mats Bergqvist (ambassadör). Sveriges ambassadör Anders Ahnlid hälsar välkommen. NUPS ordförande minister Pär Stenbäck modererar samtalet. 

Endast för NUPS-medlemmar.