Back to All Events

Conflict dynamics in Africa: Ways and means of prevention

Vårens sista NUPS-mötet tillsammans med Utrikespolitiska Institutet och handlade om konfliktdynamik i Afrika. Mötet hölls 31.5 i Utrikespolitiska institutets Antell-sal vid Arkadiagatan.

Som vår gäst hade vi nöjet att höra en specialist i världsklass, nämligen den nyvalda presidenten (VD) för International Crisis Group, Dr Comfort Ero. ICG är den världsledande och mest citerade konfliktvarnande organisationen som rapporterar från alla världens konflikter.

Comfort Ero har en PhD från London School of Economics och har ägnat hela sin yrkeskarriär åt konfliktförebyggande verksamhet. Hon anställdes första gången av ICG 2001 men har sex år arbetat med Liberia-konflikten för FN och för Centre for Transitional Justice. Efter tio år som ICG:s Afrikachef utnämndes hon till dess president i december 2021.

Eros anförande om Arika kommenterades av frilansjournalisten Liselott Lindström, som har fungerat som YLE:s korrespodent i Afrika samt av Katariina Mustasilta, forskare vid Utrikespolitiska institutet och forskar i blan annat EU:s kofliktförebyggande verksamhet i Afrika söder om Sahara.