Back to All Events

U.S. Midterm Elections

Årets viktigaste val, Mid-term elections i USA är över när vi samlas för att höra kommentarer om det spännande valresultatet som utan tvekan påverkar världspolitiken.

Tre experter analyserar valresultatet och dess omedelbara konsekvenser:

Deron Fuller, amerikan bosatt i Finland, föreläser bl.a. om det amerikanska politiska systemet. Såhär säger han själv: ”I have watched American politics from abroad for all of my adult life. Though I studied Political Science in Washington, DC, I make no claim to be a professional politician nor professional scientist. Nearly thirty years abroad has given me a unique perspective on the elections back home.

Alexandra Pasternak-Jackson, chef för AmCham, American Chamber of Commerce i Finland sedan januari i år, har själv röstat i valet. Hon har examen från George Washington University och Haaga Helia och har jobbat på AmCham sedan 2010. I studierna har även ingått ryska språket.

Oscar Winberg, doktorand vid Åbo Akademi och forskar i modern amerikansk politisk historia, med fokus på massmedia och konservatism. Han uppträder ofta i finländska medier och har skrivit i bl.a. Washington Post, Hbl och Vbl. Medlem i NUPS och vårt programråd.

Ordförande Pär Stenbäck modererar diskussionen. Inlägg på svenska och engelska.

Endast för NUPS-medlemmar.

Later Event: November 26
Ryssland, EU och Sverige